4 redenen om te mountainbiken in Drenthe

Ontdek de Oerprovincie van Nederland

Op zoek naar een stoere locatie om te mountainbiken? Denk eens aan Drenthe! Slinger over de beste singletracks, maak snelheid in de bossen en trotseer menig heideheuvel. Je hoofd leeg maken tijdens een mooie mountainbiketocht in de ruige natuur. Mét modderspetters op je gezicht en adrenaline in je lijf.
Waarom Drenthe? Lees het zelf! 4 redenen waarom Drenthe écht op je lijst moet komen.

Delen:

1. Fiets in een decor van prachtige natuur

Duik de natuur in! Drenthe telt maar liefst drie Nationale Parken.

  • Het Dwingelderveld; het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland, dat prachtig paars wordt in de nazomer.
  • Het Drents-Friese Wold; dat na de Hoge Veluwe het grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland is en waar je het donkerste stukje vaste land vindt.
  • En de Drentsche Aa, met de gelijknamige beek, vele es-en brinkdorpen en de grootste schaapskooi van Drenthe.
Naast deze drie indrukwekkende Nationale Parken vind je in Drenthe vele verschillende natuurgebieden.

Kortom: je zit niet zómaar ergens op de mountainbike, je bevindt je midden in een spectaculair stukje natuur! Singletracks, hoogteverschillen, kombochten, je komt het allemaal tegen. En dat in een oerbos of zandafgraving. Durf jij het aan?

2. Ontdek nieuwe verhalen

Als je dan toch op de mountainbike in Drenthe zit, kun je net zo goed wat cultuur opsnuiven. Drenthe barst van de historie, met unieke en indrukwekkende verhalen.

Uiteraard het verhaal over de hunebedden (grafkamers), de oudste monumenten van Nederland. Hoe zijn ze hier eigenlijk terecht gekomen? En ken je het verhaal over de Koloniën van Weldadigheid? Armen, bedelaars en landlopers uit de grote steden kregen 200 jaar geleden een kans op een beter bestaan, in Drenthe. Stil word je in Herinneringscentrum Kamp Westerbork, hier vandaan zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog meer dan 100.000 Joden en Roma gedeporteerd.

Stap dus af en toe van je mountainbike en luister naar alle indrukwekkende verhalen. Pas dán komt de Oerprovincie van Nederland tot leven. Geeft je MTB-tocht ineens een hele andere dimensie!

Gevangenismuseum, Veenhuizen
Huize ‘Ruimzicht’, Veenhuizen
Hunebed D30 Exloo
Herinneringscentrum Kamp Westerbork

3. Doe mee aan de tofste MTB-evenementen

Gedurende het hele jaar worden er vele MTB-tochten en wedstrijden georganiseerd in Drenthe, allen in de meest prachtige natuurgebieden.

Bijvoorbeeld de Green Planet ATB tocht door het Dwingelderveld, of de Hondsrug ATB tocht vanuit Borger. De Veldslag om Norg, een échte MTB-uitdaging voor zowel wedstrijdrijders als recreanten. Of de Drenthe 200, een extreme marathon voor MTB-ers. Kortom: voldoende uitdaging voor MTB’ers!

In Drenthe worden de meest spectaculaire MTB-tochten en -wedstrijden georganiseerd. En dat is niet voor niets!

Drenthe 200 – 28 december 2018
Drenthe 200 is dé extreme, loodzware marathon voor mountainbikers, fatbikers of cyclocrossers. 200 kilometer fietsen door verschillende ruige landschappen en als het tegenzit extreem weer. Maar dan heb je ook wat: je fietst door de mooiste bossen, heidevelden, beekdalen en natuurgebieden!

Mountainbiken in Drenthe
Mountainbiken in Drenthe
Drenthe 200, Roden
Mountainbiken in Drenthe

4. Verblijf in de meest bijzondere accommodaties

Stap na een pittige mountainbiketocht niet direct de auto in richting huis, maar blijf nog gezellig een nachtje of een paar dagen in Drenthe. Alleen, samen met je partner of met een hele groep: alles kan. 

Bungalowparken, B&B’s, huisjes, campings, hotels of groepsaccommodaties. Wil je écht bijzonder overnachten? Boek dan een Drentse plaggenhut, slaap tussen de boomtoppen in een echte boomhut, verblijf in een kunstwerk of slaap op een prachtig landgoed. Nieuw is de Cabiner van Staatsbosbeheer; een zelfvoorzienende en verplaatsbare trekkershut waar je comfortabel kunt overnachten. Hoe avontuurlijk wil jij het hebben? Alle accommodaties hebben één ding gemeen: ze staan in dé Oerprovincie van Nederland.

Waar je ook slaapt, in Drenthe overnacht je altijd onder een dak vol heldere sterren.

Boomhut XXL, Camping Torentjeshoek Dwingeloo
Kamperen in Drenthe
Terras in Drenthe
Vakantiehuisje in Drenthe